Stand by you foundation is in 2017 tot stand gekomen als doorstart van de in 2015 opgerichte Live vor Lives foundation. Onze naam zegt het al: wij staan naast je. Waar ter wereld iemand ook geboren is, als iemand als vluchteling naar Europa komt staan wij ernaast om het leven net wat draaglijker te maken.

Andrea Strijker 
Voorzitter

Sinds 2015 ben ik actief in het vluchtelingenwerk. Eerst als vrijwilliger aan de kust van Lesbos, later als project coördinator op verschillende plekken in Griekenland en Frankrijk.

Ik heb mensen op de vlucht leren kennen als mensen met elk met een eigen karakter, een eigen verhaal, een eigen gevoel en eigen dromen. Door omstandigheden moeite met het verleden en op zoek naar hun toekomst.
Als vrijwilliger kun je een enorm verschil maken voor de mensen op de vlucht. Natuurlijk maakt het ook verdrietig om de ellende van deze mensen van dicht bij mee te maken maar niets doen vind ik geen optie!
Samen kunnen we zorgen dat het leven van deze mensen iets makkelijker wordt!
“Be the change you wish to see in the world” (Gandhi)

 

Moniek Boland
Penningmeester

Al geruime tijd zet ik mij in als vrijwilliger. Gaandeweg raakte ik steeds meer onder de indruk van het enthousiasme en de grote hoeveelheid tijd en energie van ook andere vrijwilligers. Zonder hun werk hebben vele vluchtelingen totaal geen basis behoeften.

Wij kunnen elke dag schone kleren aandoen, een douche nemen en eten wat we willen, deze mensen zijn afhankelijk van ons. Afhankelijk voor donaties. Hier wil ik mij voor blijven inzetten. Ik ben dan ook geweldig trots dat ik mij als penningmeester voor deze stichting in kan zetten. Samen kunnen we voor de vluchtelingen een glimlach waar mogelijk maken!

 

Hedy Wind
Secretaris

In 2016 ben ik voor het eerst naar vluchtelingenkampen in Griekenland geweest en in 2017

kwam daar Frankrijk bij. Ik geloof dat mensen die moeite hebben met de vluchtelingeninstroom vaak angst hebben voor het onbekende. Als je met deze mensen spreekt, zijn het allemaal mensen met een goede reden om van hun thuis te zijn gevlucht. Dat moet ook wel, want de omstandigheden in zo’n kamp zijn vreselijk – daar zit je niet voor de lol.

 Voor mij is het belangrijk om de mensen op de vlucht te laten zien dat ze er niet alleen voor staan; er zijn mensen die om ze geven. Daarnaast vind ik het belangrijk om Nederlanders voor te lichten over de situatie. De berichten in de media zijn vaak gekleurd of houden na een bepaalde tijd op, als het geen nieuws meer is. Door mee te gaan op missie, maar ook door in Nederland fondsen te werven, kun je een echt verschil maken!

 

Sander Broekhuizen
Bestuursadviseur

Sinds ik in de vluchtelingenkampen in Duinkerke en Griekenland ben geweest, besef ik meer dan ooit hoe goed wij het in Nederland hebben.

De welvaart en vrijheid in Nederland zijn niet de norm, maar de uitzondering in deze wereld. Als vader van twee jonge kinderen ben ik zo dankbaar om ze onbezorgd te zien opgroeien.

Maar door het vluchtelingenwerk ervaar ik ook hoe belangrijk, noodzakelijk en waardevol het is om mensen in hun nood te helpen! Geven is zoveel gaver dan ontvangen! God heeft het in

mijn hart gelegd om me in te zetten voor de vluchtelingen en met Stand by You Foundation mogen we dit iedere maand doen. Naast mijn aanwezigheid bij de missies heb ik bij deze stichting de rol als bestuursadviseur.