Ivm de corona situatie in het noorden van Frankrijk hebben wij helaas moeten besluiten de missies voorlopig af te lassen. Zodra de situatie het weer veilig toe laat zullen we de missies vervolgen !

Zodra er updates zijn plaatsen we deze op de website en Facebook.

 

 

Het is ook mogelijk je aan te melden vanaf vrijdagavond/zaterdagochtend of om op zaterdagavond weer te vertrekken.

Informatie voor vrijwilligers :

Ongeveer 1 keer per maand (van vrijdag t/m zondag) gaat stichting Stand by You met een groep van ongeveer 15 gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers aan de slag in de” jungle” van Duinkerke Frankrijk om zo een verschil te maken voor de vluchtelingen die daar leven.

Tijdens zo’n missie steken we de handen uit de mouwen en bieden wij hulp zoals het uitdelen van voedsel, water, hygiëne-artikelen en slaapzakken/tentjes.  Indien nodig verlenen we EHBO.

Ook nemen we de tijd om de mensen die daar leven oprechte aandacht te geven en willen we een zo goed mogelijke en ontspannen sfeer creëren.
Het succes en de kracht van onze missies is afhankelijk van vrijwilligers.

Mocht je het leuk vinden om een keer mee te gaan en ben je 18 jaar of ouder, meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Nadat wij je aanmelding ontvangen hebben, nemen we contact met je op om je van verdere informatie te voorzien.
Eenmaal helemaal aangemeld begin je met de voorbereiding van de missie.

Het is de bedoeling dat je via je eigen netwerk (familie/vrienden/collega’s) zoveel mogelijk donaties (geld en/of goederen) inzamelt.

De voedselpakketten en hygiëne-artikelen kosten uiteraard geld en het is een gezamenlijk doel van elke groep om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Onze ervaring is dat bijna iedere groep hier met vereende krachten wel in slaagt.

Voor vertrek maakt iedere vrijwilliger de opgehaalde donaties over naar de rekening van Stand by You zodat de coördinatoren de benodigde inkopen kunnen doen.

Let op: reis, verblijf en eten zijn voor eigen kosten. Eigen vervoer is een pre maar soms valt er ook te combineren met samen rijden.

Dan is het tijd om op missie te gaan. Het is geen vakantie. Houd er rekening mee dat het lange dagen zijn en dat dingen altijd anders verlopen. We maken wel een planning, maar de ervaring leert dat we door de omstandigheden ter plaatse de planning regelmatig moeten bijstellen.

Een flexibele en open houding is dus handig, je zult dan zeker een weekend vol mooie momenten tegemoet gaan en een verschil maken voor de bewoners van de “jungle”.

Ga je met ons mee?

 

Vergeet aub niet je telefoonnummer in te vullen !