Onze missie:

Het is onze missie om binnen Europa – door middel van het uitzenden van vrijwilligers naar diverse locaties – vluchtelingen te voorzien van basishulp. 

Dit doen wij door de leefomstandigheden in vluchtelingenkampen te verbeteren, bijvoorbeeld door drinkwater, voedsel en kleding uit te delen, en EHBO te verlenen. We gaan over het algemeen één keer per maand een weekend op missie.

Waarom doen we dit:

In 2015 was het dagelijks nieuws: bloederige beelden na bombardementen op woonwijken en ziekenhuizen in Syrië, de horror van IS op de Yezidi’s bij Mount Sinjar, de problemen in Irak en Afghanistan enz.

Maar dat waren alleen beelden, buiten Europa, waar we als individu niets aan konden veranderen.

Maar toen sloegen honderdduizenden mensen op de vlucht, via Turkije, naar Griekenland, naar een veiliger leven.

Toen kwamen de getuigen die vertelden over die levensgevaarlijke tocht naar Griekenland in een gammel bootje, met veel te veel mensen.

Toen kwamen de beelden op ons netvlies van kleine kinderen die verdronken. Mensen die duizenden dollars per persoon betaalden voor deze overtocht met hun kinderen.

Een alternatief dat blijkbaar veiliger was dan te blijven in hun eigen land.

Dit gebeurde in Europa, op drie uur afstand vliegen van ons veilige Nederland. De beelden lieten niet los en vele vrijwilligers besloten om te helpen. Ook de bestuursleden van deze nieuwe stichting, Stand by You Foundation, kwamen destijds al in actie met missies naar Griekenland en Noord-Frankrijk via verschillende organisaties of geheel zelfstandig.

We zijn nu bijna drie jaar verder en het vluchtelingenprobleem is nog steeds niet opgelost. En omdat de oplossing nog steeds ver weg lijkt, blijven wij doorgaan.

Sinds mei 2017 reizen wij maandelijks af naar de bossen in Duinkerke om de mensen die daar verblijven te helpen met noodhulp.

Bij Stand by You Foundation zijn geen betaalde krachten. We zijn allemaal vrijwilligers. Stand  by You Foundation is volledig afhankelijk van donaties voor onze doelstellingen.

Ons beleidsplan kunt u hier inzien.