Duinkerke Frankrijk.

Sinds vorig jaar gaan we als stichting iedere 4/5 weken een lang weekend naar Duinkerke.

In de bossen van Duinkerke (de jungle) leven vele (honderden) vluchtelingen in tenten, onder zeilen of zonder enige vorm van bescherming.  Deze mensen zijn afkomstig uit verschillende landen o.a. Irak, Afghanistan, Pakistan en Syrië.  Mannen, vrouwen en kinderen.

Voor hen is Engeland de laatste kans op een goede plek. Omdat ze hun vingerafdruk in een land hebben gezet dat niet goed voor ze is (de volle kampen in Griekenland /Italië), hun familie die in Engeland woont, de Engelse taal maar ook voor uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land van herkomst (bv Afghanistan).  Zij proberen naar Engeland te komen. Natuurlijk is de manier waarop dit nog kan niet ideaal, voor niemand, maar een andere manier is er niet.

Ook het verblijf in de jungle is zwaar. Volledig afhankelijk van de hulp van vrijwilligers voor voedsel, water, hygiëne artikelen, kleding etc. De Franse politie ontruimt het “kamp” regelmatig en gebruikt daarbij traangas, rubber kogels en gummiknuppels. De aanwezige tenten/zeilen worden kapot gesneden, de bewoners krijgen geen kans hun bezittingen te verzamelen. Zelfs telefoons worden regelmatig ingenomen. Een alternatief verblijf biedt de regering niet.

Ieder mens heeft recht op een dak boven zijn hoofd, voedsel en water. Zolang deze mensen geen opvang wordt geboden blijven wij deze mensen helpen !!