Stand by you foundation is in 2017 tot stand gekomen als doorstart van de in 2015 opgerichte Live vor Lives foundation. Onze naam zegt het al: wij staan naast je. Waar ter wereld iemand ook geboren is, als iemand als vluchteling naar Europa komt staan wij ernaast om het leven net wat draaglijker te maken.

Andrea Strijker
Voorzitter                                                   

Sinds 2015 ben ik actief in het vluchtelingenwerk. Eerst als vrijwilliger aan de kust van Lesbos, later als project coördinator op verschillende plekken in Griekenland en Frankrijk.

Ik heb mensen op de vlucht leren kennen als mensen met elk met een eigen karakter, een eigen verhaal, een eigen gevoel en eigen dromen. Door omstandigheden moeite met het verleden en op zoek naar hun toekomst.
 
Als vrijwilliger kun je een enorm verschil maken voor de mensen op de vlucht. Natuurlijk maakt het ook verdrietig om de ellende van deze mensen van dicht bij mee te maken maar niets doen vind ik geen optie!
 
Samen kunnen we zorgen dat het leven van deze mensen iets makkelijker wordt!
 
“Be the change you wish to see in the world” (Gandhi)

 

Wilma Hertog                                                                                                   
secretaris

Hoi mijn naam is Wilma Hertog al meer dan 20 jaar geringd en moeder van 2 heerlijke meiden 

en 2 toffe gasten. Sinds april 2020 eigenares van een eigen zaak ‘De Oude Werkplaats’. Een plek waar ik al m creativiteit op los kan laten gaan en waar ik dagelijks tot rust kom.
Na vorige jaar een expositie te hebben bezocht ben ik aangeraakt door het wereld fenomeen vluchtelingenwerk. Via een goede vriend terecht gekomen bij de stichting Stand by You Foundation. En na de eerste missietrip is er in mijn hart een definitieve bevestiging gekomen. Dit is wat mij raakt, mij bezig houdt, en waar ik mij voor in wilt zetten.
Omdat ik ervan overtuigd ben dat ieder mens het verdiend en recht heeft op een menswaardig bestaan.  
 

 

Jan Kramer 

Penningmeester

In december 2015 ben ik voor het eerst met vluchtelingen in contact gekomen in de “Jungle van Duinkerke”.

Via een filmpje op internet werd ik diep geraakt door de mensonterende omstandigheden in deze jungle. Vanaf dat moment voelde ik in mijn hart dat God mij had geroepen om Zijn liefde op deze plek te mogen laten zien. Sindsdien ben ik geregeld in Duinkerke te vinden om hulp te bieden aan deze vluchtelingen.

Moet je je even voorstellen: heb je je leven helemaal op de rit en dan moet je opeens vluchten uit je geliefde land vanwege oorlog, geloof of politieke keuze. Alles wat je opgebouwd hebt achter moeten laten en niet weten of je ooit nog eens terug kan. Vervolgens een lange, levensgevaarlijke reis naar Europa maken om daar, voorlopig, een nieuw bestaan proberen op te gaan bouwen.
En dan uiteindelijk terecht komen in de jungle van Duinkerke waar je, als je geluk hebt, slaapt in een tent en voor eten afhankelijk bent van vrijwilligersorganisaties. Wat doet dat met je?

Wat is het dan mooi op die plek hulp te kunnen bieden: vluchtelingen te ontmoeten, hen te kunnen voorzien van de eerste levensbehoeften en een luisterend oor voor hen te zijn. Samen met hen thee te drinken, te voetballen, te dansen. Een beetje een gevoel van thuis proberen te geven aan hen zo ver van huis. Prachtig om dan op bepaalde momenten een glimlach op hun gezicht te zien.

In al die jaren Duinkerke is er weinig veranderd voor de vluchtelingen en hebben ze de hulp van vrijwilligersorganisaties zoals Stand by You hard nodig. Ik ben blij dat ik mij als vrijwilliger, maar ook als penningmeester van Stand by You in mag zetten voor deze vluchtelingen. Het zijn gewone mensen zoals jij en ik met vaak traumatische ervaringen die net als ons recht hebben op een menswaardig bestaan.

We kunnen de wereld niet veranderen maar we kunnen wel een verschil maken!