Stand by you foundation is in 2017 tot stand gekomen als doorstart van de in 2015 opgerichte Live vor Lives foundation. Onze naam zegt het al: wij staan naast je. Waar ter wereld iemand ook geboren is, als iemand als vluchteling naar Europa komt staan wij ernaast om het leven net wat draaglijker te maken.

Andrea Strijker 
Voorzitter

Sinds 2015 ben ik actief in het vluchtelingenwerk. Eerst als vrijwilliger aan de kust van Lesbos, later als project coördinator op verschillende plekken in Griekenland en Frankrijk.

Ik heb mensen op de vlucht leren kennen als mensen met elk met een eigen karakter, een eigen verhaal, een eigen gevoel en eigen dromen. Door omstandigheden moeite met het verleden en op zoek naar hun toekomst.
Als vrijwilliger kun je een enorm verschil maken voor de mensen op de vlucht. Natuurlijk maakt het ook verdrietig om de ellende van deze mensen van dicht bij mee te maken maar niets doen vind ik geen optie!
Samen kunnen we zorgen dat het leven van deze mensen iets makkelijker wordt!
“Be the change you wish to see in the world” (Gandhi)

 

Moniek Boland
Penningmeester

Al geruime tijd zet ik mij in als vrijwilliger. Gaandeweg raakte ik steeds meer onder de indruk van het enthousiasme en de grote hoeveelheid tijd en energie van ook andere vrijwilligers. Zonder hun werk hebben vele vluchtelingen totaal geen basis benodigdheden.

Wij kunnen elke dag schone kleren aandoen, een douche nemen en eten wat we willen .Deze mensen zijn afhankelijk van ons. Afhankelijk van donaties. Hier wil ik mij voor blijven inzetten. Ik ben dan ook geweldig trots dat ik mij als penningmeester voor deze stichting in kan zetten. Samen kunnen we voor de vluchtelingen een glimlach mogelijk maken!

 

Sander Broekhuizen
Secretaris

Sinds ik in de vluchtelingenkampen in Duinkerke en Griekenland ben geweest, besef ik meer dan ooit hoe goed wij het in Nederland hebben.

De welvaart en vrijheid in Nederland zijn niet de norm, maar de uitzondering in deze wereld. Als vader van twee jonge kinderen ben ik zo dankbaar om ze onbezorgd te zien opgroeien.

Maar door het vluchtelingenwerk ervaar ik ook hoe belangrijk, noodzakelijk en waardevol het is om mensen in hun nood te helpen! Geven is zoveel gaver dan ontvangen! God heeft het in

mijn hart gelegd om me in te zetten voor de vluchtelingen en met Stand by You Foundation mogen we dit iedere maand doen. Naast mijn aanwezigheid bij de missies heb ik bij deze stichting de rol als secretaris.

 

Rinske Dooijewaard
Ambassadeur

Geraakt door de harde en mensonterende omstandigheden waarin 

vluchtelingen in Duinkerke leven en aangestoken door het enthousiasme en de bevlogenheid van de vrijwilligers van de Stand by You Foundation, ben ik een actieve rol gaan spelen binnen de stichting. Niet alleen ga ik met regelmaat mee op missie, ook ben ik actief als ambassadeur.

Het succes van de missies van de stichting is volledig in handen van de vrijwilligers die deelnemen. Wanneer je overweegt om mee te gaan of je aanmeldt voor een missie, neem ik contact met je op voor een kennismaking en het verstrekken van informatie over onze werkwijze en wat je op een missie nu precies te wachten staat.  Als je meer wilt weten, schroom niet om ons te contacten. Ik sta je graag te woord!