Stand by you foundation is in 2017 tot stand gekomen als doorstart van de in 2015 opgerichte Live vor Lives foundation. Onze naam zegt het al: wij staan naast je. Waar ter wereld iemand ook geboren is, als iemand als vluchteling naar Europa komt staan wij ernaast om het leven net wat draaglijker te maken.

Andrea Strijker 
Voorzitter

Sinds 2015 ben ik actief in het vluchtelingenwerk. Eerst als vrijwilliger aan de kust van Lesbos, later als project coördinator op verschillende plekken in Griekenland en Frankrijk.

Ik heb mensen op de vlucht leren kennen als mensen met elk met een eigen karakter, een eigen verhaal, een eigen gevoel en eigen dromen. Door omstandigheden moeite met het verleden en op zoek naar hun toekomst.
Als vrijwilliger kun je een enorm verschil maken voor de mensen op de vlucht. Natuurlijk maakt het ook verdrietig om de ellende van deze mensen van dicht bij mee te maken maar niets doen vind ik geen optie!
Samen kunnen we zorgen dat het leven van deze mensen iets makkelijker wordt!
“Be the change you wish to see in the world” (Gandhi)

 

Sander Broekhuizen
Secretaris

Sinds ik in de vluchtelingenkampen in Duinkerke en Griekenland ben geweest, besef ik meer dan ooit hoe goed wij het in Nederland hebben.

De welvaart en vrijheid in Nederland zijn niet de norm, maar de uitzondering in deze wereld. Als vader van twee jonge kinderen ben ik zo dankbaar om ze onbezorgd te zien opgroeien.

Maar door het vluchtelingenwerk ervaar ik ook hoe belangrijk, noodzakelijk en waardevol het is om mensen in hun nood te helpen! Geven is zoveel gaver dan ontvangen! God heeft het in

mijn hart gelegd om me in te zetten voor de vluchtelingen en met Stand by You Foundation mogen we dit iedere maand doen. Naast mijn aanwezigheid bij de missies heb ik bij deze stichting de rol als secretaris.

Jan Kramer 

Penningmeester

In december 2015 ben ik voor het eerst met vluchtelingen in contact gekomen in de “Jungle van Duinkerke”.

Via een filmpje op internet werd ik diep geraakt door de mensonterende omstandigheden in deze jungle. Vanaf dat moment voelde ik in mijn hart dat God mij had geroepen om Zijn liefde op deze plek te mogen laten zien. Sindsdien ben ik geregeld in Duinkerke te vinden om hulp te bieden aan deze vluchtelingen.

Moet je je even voorstellen: heb je je leven helemaal op de rit en dan moet je opeens vluchten uit je geliefde land vanwege oorlog, geloof of politieke keuze. Alles wat je opgebouwd hebt achter moeten laten en niet weten of je ooit nog eens terug kan. Vervolgens een lange, levensgevaarlijke reis naar Europa maken om daar, voorlopig, een nieuw bestaan proberen op te gaan bouwen.
En dan uiteindelijk terecht komen in de jungle van Duinkerke waar je, als je geluk hebt, slaapt in een tent en voor eten afhankelijk bent van vrijwilligersorganisaties. Wat doet dat met je?

Wat is het dan mooi op die plek hulp te kunnen bieden: vluchtelingen te ontmoeten, hen te kunnen voorzien van de eerste levensbehoeften en een luisterend oor voor hen te zijn. Samen met hen thee te drinken, te voetballen, te dansen. Een beetje een gevoel van thuis proberen te geven aan hen zo ver van huis. Prachtig om dan op bepaalde momenten een glimlach op hun gezicht te zien.

In al die jaren Duinkerke is er weinig veranderd voor de vluchtelingen en hebben ze de hulp van vrijwilligersorganisaties zoals Stand by You hard nodig. Ik ben blij dat ik mij als vrijwilliger, maar ook als penningmeester van Stand by You in mag zetten voor deze vluchtelingen. Het zijn gewone mensen zoals jij en ik met vaak traumatische ervaringen die net als ons recht hebben op een menswaardig bestaan.

We kunnen de wereld niet veranderen maar we kunnen wel een verschil maken!

 

Rinske Dooijewaard
Ambassadeur

Geraakt door de harde en mensonterende omstandigheden waarin 

vluchtelingen in Duinkerke leven en aangestoken door het enthousiasme en de bevlogenheid van de vrijwilligers van de Stand by You Foundation, ben ik een actieve rol gaan spelen binnen de stichting. Niet alleen ga ik met regelmaat mee op missie, ook ben ik actief als ambassadeur.

Het succes van de missies van de stichting is volledig in handen van de vrijwilligers die deelnemen. Wanneer je overweegt om mee te gaan of je aanmeldt voor een missie, neem ik contact met je op voor een kennismaking en het verstrekken van informatie over onze werkwijze en wat je op een missie nu precies te wachten staat.  Als je meer wilt weten, schroom niet om ons te contacten. Ik sta je graag te woord!